Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

31 Martie 2011
Vizualizari: 1785
Comentează add

NATO va coordona operaţiunile militare din Libia de impunere a embargoului asupra armelor, de asigurare a zonei de excludere aeriană şi de protejare a populaţiei prin lovituri la sol, "dacă va fi necesar".

NATO, la comanda operaţiunilor din Libia

luminita-apostol

NATO a preluat conducerea operaţiunilor din Libia. Foto: Reuters

NATO a preluat oficial joi comanda operaţiunilor desfăşurate în Libia.

Acţiunea militară din Libia va fi coordonată de la Centrul Regional de Comandă al NATO din Napoli, sudul Italiei.

Responsabilii militari ai NATO au vorbit despre preluarea controlului total al operaţiunilor din Libia de către aliaţi în această dimineaţă la ora 6 GMT.

Este vorba despre trei operaţiuni, impunerea embargoului asupra armelor, asigurarea zonei de excludere aeriană şi protejarea populaţiei prin lovituri la sol, dacă va fi necesar, au subliniat ei.

Niciunul dintre cei doi militari nu a intrat în prea multe detalii despre operaţiuni.

Comandantul operaţiunilor, generalul canadian Charles Bouchard, a spus că preluarea comenzii de către aliaţi s-a făcut fără nicio sincopă, că NATO a dat dovadă de viteză de reacţie, de agilitate, iar opinia sa a fost că în aceste zile aliaţii fac cu adevărat istorie.

El a spus că aliaţii au peste 20 de fregate ce patrulează în Mediterana şi care au ca sprijin alte nave şi, de asemenea, elicoptere.

Potrivit acestuia, există, de asemenea, submarine şi un număr de avioane care asigură îndeplinirea celor trei operaţiuni.

Comandantul operaţiunii nu a dat însă detalii nici despre ţările care participă la operaţiune şi nici despre mijloacele puse la dispoziţie de fiecare ţară în parte pentru că, spunea el, oferta de ajutor de la statele membre NATO sau nemembre NATO continuă şi a promis să facă publică o asemenea listă de îndată ce va fi posibil.

În încheiere, generalul Bouchard de la Comandamentul NATO din Napoli a făcut apel la forţele loiale regimului Gaddafi şi le-a cerut să înceteze violenţele şi să nu mai atace civilii.


Etichete lumea arabăLibiaoperaţiuneNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live