Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

2 August 2019
Vizualizari: 525
Comentează add

Conferinţă de presă a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pe tema expirării Tratatului privind forţele nucleare intermediare.

NATO: Jens Stoltenberg conferinţă de presă pe tema INF

radu-dobritoiu

NATO - Conferinţă de presă a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pe tema expirării Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF).

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) consideră că 'Moscova poartă răspunderea exclusivă pentru încetarea existenţei Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF)', susţinând ferm decizia SUA de a se retrage din acest pact încheiat în 1987, informează dpa.

Rusia nu a făcut 'niciun pas demonstrabil de a reveni la respectarea obligaţiilor sale internaţionale', a menţionat Consiliul Atlanticului de Nord într-un comunicat.

'Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru încetarea tratatului', susţine Alianţa în comunicatul citat de AFP.

NATO va răspunde într-o manieră 'măsurată şi responsabilă' la riscurile semnificative pe care le comportă racheta rusească 9M729 la adresa securităţii aliaţilor, subliniază principalul organism decizional al Alianţei Nord-Atlantice.

Aceste rachete sunt 'mobile, dificil de detectat şi pot atinge orice oraş european în doar câteva minute', a explicat în mai multe rânduri în ultimele luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

'Am adoptat un set de măsuri echilibrate, coordonate şi defensive pentru a ne asigura că postura de descurajare şi de apărare a NATO rămâne credibilă şi eficientă', a subliniat Alianţa în acelaşi comunicat.

'NATO continuă să aspire la o relaţie constructivă cu Rusia, când acţiunile acesteia din urmă vor permite' acest lucru, a asigurat vineri Alianţa Nord-Atlantică, pledând pentru un 'sistem internaţional eficient de control al armelor, dezarmării şi neproliferării'.

Tratatul INF, încheiat în 1987, a permis distrugerea aproape în totalitate a unei categorii întregi de rachete nucleare cu rază intermediară în Europa şi a puţin peste 4% din arsenalul nuclear total al celor două ţări.


Etichete INFConferinta presa Jens Stoltenberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live