Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

29 Iunie 2022
Vizualizari: 255
Comentează add

NATO şi-a reafirmat astăzi sprijinul pentru Ucraina, inclusiv în ce privește securitatea comunicațiilor, combustibilul, consumabilele și echipamentele medicale.

NATO își reafirmă sprijinul pentru Ucraina

-

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: flickr.com/nato.

NATO şi-a reafirmat astăzi sprijinul pentru Ucraina, inclusiv în ce privește securitatea comunicațiilor, combustibilul, consumabilele și echipamentele medicale, echipamentele pentru combaterea minelor și a amenințărilor chimice și biologice, precum și sute de sisteme portabile antidrone.

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a anunțat că Ucraina va primi asistență pe termen lung pentru a face tranziția de la echipamentele militare din era sovietică la cele moderne standard NATO și pentru a-şi îmbunătății interoperabilitatea cu aliații. 

Ucraina anunță un nou schimb de prizonieri cu Rusia, cel mai mare de până acum: 144 de luptători ucraineni. Inclusiv 95 de militari care au luptat în Mariupol și au rezistat două luni asediului trupelor ruse în subteranele combinatului Azovstal s-au întors acasă, scriu agențiile de presă ucrainene. Cei mai mulți au suferit răni grave și amputații, potrivit Serviciului de Informații al Armatei ucrainene. Între prizonierii eliberați se numără și 43 de membri ai controversatului batalion Azov. 


Etichete (ii)natoucrainasprijin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live