Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

28 August 2014
Vizualizari: 1627
Comentează add

FOTO: NATO a publicat imagini satelitare ce confirmă relatările că trupe ruse combatante echipate cu armament greu sunt angajate în operaţiuni militare în Ucraina.

NATO: fotografii care confirmă prezența trupelor ruse în Ucraina NATO: fotografii care confirmă prezența trupelor ruse în Ucraina - Conține video

sorin-solomon

 Rebeli pro-ruşi în estul Ucrainei. Foto: captură youtube.com

Într-o declaraţie postată pe siteul propriu odată cu prezentarea fotografiilor, Alianţa Nord-Atlantică menţionează că imaginile ”confirmă ceea ce NATO şi aliaţii săi au aflat în ultimele săptămâni din alte surse”. 

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Alianţa a observat o sporire semnificativă a prezenţei militare ruse în Ucraina, atât sub aspectul efectivelor cât şi al complexităţii echipamentelor militare, a sintetizat generalul olandez Nico Tak, directorul Centrului de gestionare a crizelor din cadrul Cartierului General al NATO de la Mons - Belgia.
 
VIDEO: NATO a publicat imagini care confirmă prezenţa trupelor ruse în Ucraina.

 
De asemenea, NATO a observat transferuri masive de tehnică militară din Rusia către separatiştii din estul Ucrainei, aceste echipamente incluzând şi tancuri, transportoare blindate, piese de artilerie sau sisteme de apărare antiaeriană. Rusia încearcă astfel să schimbe cursul confruntărilor armate, care în ultima vreme a mers în favoarea trupelor ucrainene, explică generalul olandez.
 
 
Unitate rusă de artilerie autopropulsată deplasându-se într-un convoi pe teritoriul ucrainean, în zona Krasnodon, controlată de separatişti.
 
 
A doua şi a treia fotografie au fost captate pe teritoriul rus, aproape de graniţa cu Ucraina. 
 
Una arată alte unităţi de artilerie autopropulsată însoţite de vehicule pentru suport logistic, care de obicei transportă muniţii şi provizii pentru soldaţi, iar cealaltă cuprinde două imagini. 
 
În partea stângă se poate vedea o zonă aproape pustie pe data de 19 iunie, iar în partea dreaptă în aceeaşi zonă apar pe data de 20 august tancuri, transportoare blindate, camioane şi corturi militare. 
 
 
A patra fotografie datează din 23 iulie şi surprinde într-o localitate ucraineană, situată în vecinătatea frontierei de sud cu Rusia, tunuri autopropulsate amplasate în poziţii de tragere în direcţia Ucrainei. 
 
 
Ultima fotografie arată o imagine de ansamblu a zonei unde au fost observate tunurile din imaginea anterioară.

Etichete NATOfotografiitrupe ruseUcrainaKievarmamemt greu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live