Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 362
Comentează add

Statele Unite și NATO au respins oficial pretențiile Rusiei referitoare la blocarea extinderii NATO și retragerea forțelor aliate din Europa de Est.

NATO cere Rusiei să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și R. Moldova

radiojurnal

  Sediul NATO. FOTO: www.nato.int.

Statele Unite și NATO au respins oficial pretențiile Rusiei referitoare la blocarea extinderii NATO și retragerea forțelor aliate din Europa de Est.

În scrisori separate trimise Moscovei, aliații reafirmă că nu vor renunța la politica ușilor deschise, după cum a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.

Antony Blinken: Am explicat foarte clar că sunt principii fundamentale față de care ne-am obligat să le susținem și să le apărăm, inclusiv suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și dreptul statelor de a-şi alege aranjamentele de securitate și alianțele.
 
Atât șeful diplomației americane, cât și secretarul general al NATO au îndemnat Rusia la dialog și au subliniat că există totuși potențial de progres în privința securității Europei și controlul armamentelor.
 
Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a cerut însă Rusiei să renunțe la postura de amenințare agresivă și să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova, unde sunt instalate fără consimțământul ţărilor respective.

Etichete natorusiatrupesecretarul de stat american Antony Blinkensecretarul general NATOJens StoltenbergUcrainaGeorgiaRepublica Moldova(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live