Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

3 Decembrie 2009
Vizualizari: 1496
Comentează add

La Bruxelles are loc întrunirea miniştrilor de externe din ţările membre NATO.

NATO cere "mai multe trupe" în Afganistan

luminita-apostol

Situaţia din Afganistan va fi în centrul discuţiilor de astăzi ale miniştrilor de externe din ţările membre NATO, reuniţi la Bruxelles.

Întrunirea are loc la două zile după ce preşedintele american Barack Obama a anunţat că va trimite încă 30.000 de militari, în regiune.

Pe agendă se mai află subiecte ca relaţiile NATO cu Rusia, dar şi primirea de noi membri în Alianţă.

 

Secretarul general Anders Fogh Rasmussen a lansat un apel statelor Alianţei, să urmeze exemplul SUA şi să trimită noi trupe în Afganistan, pentru a ajuta la transferul treptat al responsabilităţilor de securitate, către forţele afgane.

 

Secretarul general, care se aşteaptă la aproximativ 5.000 de militari din partea aliaţilor, anul viitor, şi la alte câteva mii mai târziu, l-a primit ieri pe trimisul special american pentru Afganistan şi Pakistan, Richard Holbrooke, care a declarat că a venit la Bruxelles, la numai câteva ore după anunţul preşedintelui Obama, pentru a-i informa despre intenţiile administraţiei de la Washington, în primul rând pe aliaţi şi pe responsabilii Uniunii Europene.

 

Miniştrii de externe aliaţi vor discuta despre Afganistan, mâine, însă, până atunci, la cina de diseară, ei ar putea invita măcar una, dacă nu chiar amândouă ţările din Balcani - este vorba despre Muntenegru şi Bosnia - să participe la Planul de acţiune, considerat primul pas spre aderarea la Alianţă.

 

În schimb, Georgia şi Ucraina, care au reuniuni bilaterale, după-amiază, cu aliaţii, vor vedea reînnoite promisiunile de la summitul NATO de la Bucureşti, că vor adera la un moment dat, la Alianţă, însă nu vor primi invitaţia pentru Planul de acţiune pentru aderare.


Etichete NATOalianţăAfganistanreuniunemilitari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live