Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare (R) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

8 Iunie 2020
Vizualizari: 332
Comentează add

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat azi un proces de reflectie numit NATO 2030 privind consolidarea Aliantei in lumea post pandemie.

NATO 2030

carmen-gavrila

Foto: nato.int.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat astazi in cadrul unei dezbateri, un proces de reflectie numit NATO 2030 privind consolidarea Aliantei in lumea post pandemie. Recomandarile procesului vor fi inaintate liderilor statelor membre la reuniunea NATO de anul viitor. Secretarul general a explicat ca Alianta Nord-Atlantica nu trebuie regandita ci doar consolidata si sa capete o abordare mai globala.

Jens Stoltenberg i-a indemnat pe toti aliatii sa nu uite ca securitatea este baza prosperitatii.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg a declarat ca Alianta trebuie sa isi continue consolidarea militara si de capabilitati si sa foloseasca instrumente militare dar si nonmilitare, adica economice si politice. De altfel, Jens Stoltenberg a insistat ca Alianta sa fie mai mult folosita [politic si pe viitor mai multe chestiuni, decat pana acum, sa fie puse pe masa de discutii a NATO. Secretarul general al Aliantei a explicat ca pandemia de covid a accentuat riscuri de securitate déjà existente.

"Rusia isi continua neabatuta activitatile militare, ISIS si alte grupari teroriste se simt incurajate, actori statali si nonstatali promoveaza dezinformare si propaganda. Iar cresterea Chinei schimba fundamental echilibrul global de putere, intensificand cursa pentru suprematie economica si tehnologica, multiplicand amenintarile asupra societatilor deschise si libertatilor individuale si crescand concurenta la adresa valorilor si modului nostru de viata" a declarat Jens Stoltenberg.

Secretarul General al Aliantei a mentionat noua racheta a Rusiei care poate atinge orice oras din Europa si a avertizat ca in fata cresterii Chinei, SUA si Europa nu pot face fata decat impreuna. Stoltenberg a atras atentia ca intreaga comunitate transatlantica trebuie sa se asigure ca nu importa instabilitate in infrastructurile critice si in lanturile de aprovizionare.


Etichete jens stoltenberg(RS)natonato 2030proces de reflectiepandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live