Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

22 Martie 2021
Vizualizari: 823
Comentează add

România a câștigat meciul cu Muntenegru dar nu a fost suficient pentru a prinde locurile care duc la Jocurile Olimpice din vară.

Naționala de handbal ratează calificarea la Tokyo

bogdan-predescu

 

Naționala feminină de handbal a României a luptat admirabil în turneul preolimpic de la Podgorica, de unde a scos până la urmă rezultatele pe care le aștepta, o înfrângere cu Norvegia – campioana europeană en-titre și victorie în duelul cu Muntenegru. Nu ne așteptam însă la victoria de vineri a gazdelor în fața Norvegiei, nu ne așteptam la arbitrajul părtinitor din meciul cu nordicele și nu ne așteptam nici să fim atât de aproape de calificare și să nu putem să o realizăm.

 

În meciul cu Muntenegru s-a jucat de la egal la egal, cu un final dramatic în care echipa noastră a revenit după ce era condusă la două goluri, a reușit să ajungă la un +3 pe tabela de scor în ultimul minut, dar nu a mai avut timp și resurse să mai înscrie două goluri. Totul s-a terminat cu victoria noastră 28-25, insuficient însă pentru calificare.

 

Muntenegru și Norvegia se califică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma turneului preolimpic de la Podgorica. Alături de ele mai merg la Jocuri – Ungaria, Rusia, Spania și Suedia. Șase echipe erau deja calificate pentru competiția de la Tokyo – în calitate de gazde, Japonia se califică direct, la fel ca și deținătoarea titlului mondial la datele inițiale de la Tokyo – Olanda (2019). În plus, reprezentanții fiecărui continent și-au asigurat locul la turneul final prin campionatele continentale: Franța, Angola, Republica Coreea și Brazilia.  


Etichete Handbalturneu preolimpicMuntenegruRomaniaechipa nationalavictorieNeaguTokyoJO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live