Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

12 Februarie 2021
Vizualizari: 145
Comentează add

Maia Sandu a desemnat-o pentru a doua oara pe Natalița Gavriliţă la funcția de prim-ministru.

Natalița Gavriliţă, nominalizată din nou premier al Republicii Moldova

mariana-vasilache-radio-chisinau

Foto: Arhivă.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a desemnat-o repetat pe Natalița Gavriliţă la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut aseară, după consultările avute cu reprezentanții grupurilor parlamentare. Totodată, ea a confirmat că a primit o listă cu semnăturile a 54 de deputați socialiști și cei afiliați fugarului Şor, care au anunțat formarea unei majorități parlamentare și desemnarea unei alte candidaturi la funcția de premier. M

aia Sandu a declarat că are mari dubii față de noua majoritate și că semnăturile ar fi fost exprimate liber, iar altele aparțin celor implicați în furtul miliardului. Pe de altă parte, socialiștii intenționează să atace la Curtea Constituțională decretul prin care Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță pentru funcția de premier, în condițiile în care o majoritate parlamentară a înaintat propriul candidat la această funcție.

PSRM susține într-un comunicat de presă că Maia Sandu a încălcat Constituția și hotărârile recente ale Curții Constituționale, care obligă președintele să desemneze candidatul propus de o majoritate parlamentară constituită. Socialiștii vor cere conducerii parlamentului să nu accepte convocarea ședinței în plen pentru audierea repetată a Nataliei Gavriliță.


Etichete (ii)premiermoldovagavrilitamaia sandu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live