Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

18 Martie 2019
Vizualizari: 1207
Comentează add

Natalia Intotero: Politicile publice privind diaspora, pe agenda UE

carmen-gavrila

  Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Foto: Radio Chisinau.

Miniştrii europeni pentru diaspora se întâlnesc, astăzi, la București. România este prima țară care organizează o astfel de reuniune ca președinte al Consiliului Uniunii Europene.

Pe agenda evenimentului, în desfășurare la această oră, se află tema traficului de persoane și libertatea circulației forței de muncă în Uniunea Europeană.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat că președinția română a Consiliului a considerat necesar să pună pe agenda europeană politicile publice privind diaspora, pentru că multe state membre au un număr mare de cetățeni în afara granițelor în Uniune. Natalia Intotero spus că, de exemplu, noi avem cam 10 milioane de români în afara țării.

Natalia Intotero: Este pentru prima dată când o țară, care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, organizează și realizează evenimente dedicate diasporei. Considerăm că este un moment extraordinar pentru a discuta alături de cei 17 reprezentanți ai statelor din Uniunea Europeană despre proiectele, programele pentru diaspora, dar și despre schimb de bune practici. Dorim să abordăm importanța activității și dezvoltarea economică a fiecărei diaspore și importanța dezvoltării economice a diasporei pentru fiecare țară.

Temele în discuție vor viza modalitățile prin care țările europene stabilesc relații de colaborare economică și culturală cu diaspora, inițiativele de susținere a dezvoltării lingvistice și culturale a acesteia, politicile care au dus la integrarea rapidă a membrilor comunității aparținând diasporei, dar și cele dedicate sprijinirii procesului de reîntoarcere în țările de origine.


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEministrul pentru românii de pretutindeniNatalia Intoterodiaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live