Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

30 Iulie 2021
Vizualizari: 351
Comentează add

Candidata are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare pe care să-l prezinte Parlamentului.

Natalia Gavriliță este nominalizată pentru funcția de premier al R. Moldova

cristina-popusoi-radio-chisinau

 Foto: Arhivă.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de nominalizare a Nataliei Gavriliță în funcția de premier, după consultările avut cu partidele parlamentare. Viitoarea șefă a executivului de la Chișinău este susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate, proeuropean, care dispune de majoritatea absolută în noul parlament.
 
Candidata are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare pe care să-l prezinte Parlamentului.
 
Maia Sandu a menționat că are toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă şi că în cel mult două săptămâni Republica Moldova va avea un nou guvern, care să însemne și un nou început pentru țară, potrivit unui comunicat al președinției de la Chișinău. Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliță după consultările pe care le-a avut cu deputații PAS și cei ai Partidului ŞOR, care au anunțat că vor vota viitorul guvern.
 
Deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor nu au participat la consultările lansate de șefa statului. Imediat după ce Maia Sandu a semnat decretul, reprezentanții PSRM - PCRM au anunțat că nu vor vota guvernul. Natalia Gavriliță a anunțat că la începutul săptămânii viitoare va face publică lista de miniștri.
 
Ea şi-a exprimat speranța că, tot săptămâna viitoare, va fi învestit noul guvern. Natalia Gavriliță este vicepreședintă a PAS, formaţiunea proeuropeană care a obținut majoritatea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ea fost ministru al finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu în 2019. Aceasta a deținut mai multe funcții în Ministerul Economiei și Ministerul Educației și a lucrat timp de mai mulți ani în domeniul privat, la companii internaționale.
 

Etichete Nataliei GavrilițăMaia SanduRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live