Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Agenda globală Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

30 Iulie 2020
Vizualizari: 1309
Comentează add

NASA trimite către Marte primul elicopter care ar urma să zboare în atmosfera planetei roşii.

NASA trimite un elicopter pe Marte

cristian-bacain

NASA trimite joi către Marte primul elicopter care ar urma să zboare în atmosfera unei alte planete. Micul elicopter autonom este atașat de un robot cu șase roți, ce va fi lansat în jurul orei 15:00, ora României, către planeta roșie roșie, în cadrul celei de a noua misiuni marțiene a agenției spațiale americane, și nu este singura premieră a acestei misiuni.

Lansat cu rachete Atlas 5, rover-ul Perseverance, de dimensiunile unui autoturism, ar urma să ajungă pe Marte în februarie viitor. Va fi plasat la baza unui crater de 250 m adâncime, posibil un fost lac de acum 3,5 miliarde de ani, despre care oamenii de știință cred că ar putea conserva urme ale unei potențiale vieți microbiene marțiene trecute. Aceasta este prima dată în istorie când misiunea explicită este de a găsi viață dintr-o altă lume, a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine.

Un alt obiectiv este testarea unor echipamente pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman, însă NASA are și dorința ambițioasă de a fi prima care să demonstreze că zborul este posibil în atmosfera rarefiată a planetei Marte. Testul va fi făcut cu micul elicopter ce va fi trimis în spațiu astăzi. Statele Unite intenționează să trimită astronauții pe Marte în anii 2030, în cadrul programului său, Artemis, care prevede folosirea Lunii ca platformă de testare a misiunilor îndelungate cu echipaj uman.

Misiunea NASA de 2,4 miliarde de dolari, ce ar urma să fie lansată în scurt timp, este a treia de luna aceasta către Marte. Urmează după ce Emiratele Arabe Unite și China au trimis, separat, sonde spațiale spre planeta roșie.


Etichete (ii)elicopternasamarte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live