Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

19 Februarie 2021
Vizualizari: 1401
Comentează add

Roverul "Perseverance", al Agenției spațiale americane, a ajuns cu bine pe Marte, după ce a trecut timp de șapte minute prin atmosfera Planetei Roșii.

NASA: Roverul "Perseverance" a ajuns pe Marte NASA: Roverul "Perseverance" a ajuns pe Marte - Conține video

razvan-stancu

This is the first image NASA’s Perseverance rover sent back after touching down on Mars on Feb. 18, 2021. The view, from one of Perseverance’s Hazard Cameras, is partially obscured by a dust cover. FOTO: mars.nasa.gov

Roverul "Perseverance", al Agenției spațiale americane, a ajuns cu bine pe Marte, după ce a trecut timp de șapte minute prin atmosfera Planetei Roșii.

Perseverance, cel mai complex "rover" trimis până acum pe Marte, se află în Jezero Crater, un loc de unde va colecta mostre care vor fi aduse pe Terra de o altă misiune, care va avea loc în 2026.

"Roverul" (vehicul care se deplasează pe suprafața unei planete) are la bord cel mai avansat laborator de astrobiologie, cu ajutorul căruia va căuta urme ale unor posibili microbi marțieni.

Va testa, totodată, o tehnologie de producere de oxigen din atmosfera marţiană.

Roverul construit de NASA cântăreşte 1.050 de kilograme şi este echipat cu 23 de camere şi un instrument de forare pentru a extrage eşantioane de sol de la diferite adâncimi din crater.

Perseverance este dotat şi cu microfoane, fiind prima misiune care va înregistra şi sunetele ambientale de pe o altă planetă.

O altă componentă importantă a acestei misiuni americane este mini-elicopterul Ingenuity, care cântăreşte 1,8 kilograme şi este dotat cu rotoare care se învârtesc cu 24.000 RPM - probabil suficient pentru ca Ingenuity să devină primul elicopter care zboară deasupra peisajului marţian.

Echipat cu două camere foto/video, Ingenuity urmează să realizeze o serie de fotografii de la înălţime asupra terenului marţian.

VIDEO: Roverul "Perseverance", al Agenției spațiale americane, a ajuns pe Marte.

HARTA: Zona unde a amartizat Roverul Perseverence. Sursa: mars.nasa.gov.

Animație 3D: Roverul Perseverence, model 3D. Sursa: mars.nasa.gov

(RS)


Etichete exclusiv onlineperseverencerovermartesua(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live