Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

2 Octombrie 2018
Vizualizari: 403
Comentează add

NASA şi-a sărbătorit 60 de ani de existenţă reiterându-şi intenţia de a reveni pe Lună şi de a merge pe Marte.

NASA a sărbătorit 60 de ani de existenţă

radu-dobritoiu

Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) din SUA, care şi-a început operaţiunile la 1 octombrie 1958, în urmă cu 60 de ani, şi-a reiterat intenţia de a reveni pe Luna şi de a ajunge pe Marte cu misiuni cu echipaj în următorii ani.

'Azi sărbătorim moştenirea noastră cu o mare promisiune şi o direcţie clară a preşedintelui (SUA, Donald Trump) de a ne reîntoarce pe Luna şi de a merge pe Marte', a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine, într-un video aniversar.

Bridenstine s-a referit la Directiva Politicii Spaţiale pe care Trump a semnat-o în decembrie 2017 şi care cere NASA să trimită astronauţi pe Lună, cu scopul de a stabili 'o bază' pe satelitul natural al Terrei ca prin pas pentru a se ajunge un echipaj pe Marte.

După semnarea acestei legi, NASA a început să elaboreze planuri pentru crearea unei staţii spaţiale pe orbita selenară, pe care agenţia speră să o construiască începând cu 2022, pentru a deveni operativă la jumătatea deceniului următor.

Astfel, planurile NASA indică anul 2030 ca dată pentru ca primul om să ajungă pe Planeta Roşie, potrivit angajaţilor agenţiei. Bridenstine a trecut în revistă şi progresele realizate de NASA de la începerea activităţii sale în 1958.

Emblematica agenţie spaţială, care până la acea dată fusese visul a milioane de persoane din întreaga lume, a devenit realitate după ce în urmă cu 60 de ani preşedinte de atunci al SUA Dwight Eisenhower (1953-1961) a semnat legea de înfiinţare

De-a lungul a şase decenii, NASA a desfăşurat cu succes numeroase misiuni spaţiale, deşi în memoria colectivă rămâne pentru totdeauna în amintire misiunea Apolo 11, care a dus primul om pe Lună în 1969.


Etichete NASA 70 aniMisiune NASA Marte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live