Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

24 Iulie 2015
Vizualizari: 4214
Comentează add

Agenţia spaţială americană, NASA, a anunţat că telescopul orbital Kepler a identificat "un verişor mai mare al planetei Pământ", care ar putea avea caracteristici propice vieţii.

NASA a descoperit o posibilă Terra 2.0 NASA a descoperit o posibilă Terra 2.0 - Conține video

titus-iordan

Concept artistic - o comparaţie între Pământ (stânga) şi Kepler 452b. Foto: nasa.gov.

Agenţia spaţială americană, NASA, a anunţat că telescopul orbital Kepler a identificat o planetă foarte asemănătoare Pământului.

Kepler 452b este probabil planeta cea mai asemănătoare cu Terra dintre toate cele descoperite până în prezent, transmite NASA.

Planeta, cu 60% mai mare decât Terra, se află la 1.400 de ani lumină de Pământ şi orbitează o stea la o distanţă care ar putea permite existenţa apei în formă lichidă, ceea ce ar înlesni existenţa vieţii aşa cum o ştim noi.

Un an pe Kepler 452b, echivalentul unei mişcări de revoluţie complete, se întinde pe durata a 385 de zile, cu doar 20 de zile mai mult decât pe Pământ.

Astrul este foarte asemănător stelei noastre: are aceeaşi temperatură, este cu doar 10% mai mare şi cu 20% mai strălucitor, însă s-a "aprins" cu 1,5 miliarde de ani mai devreme decât Soarele.

"Kepler 452b este un verişor mai mare al planetei Pământ", a spus Jon Jenkins, şeful echipei de cercetători NASA care au făcut descoperirea.

"Planeta a petrecut şase miliarde de ani în această zonă propice apariţiei vieţii, mai mult decât Pământul, ceea ce nu poate să nu ne pună pe gânduri cu privire la ce ar putea exista acolo", a mai spus cercetătorul.

Prezentarea lui Kepler 452b. Sursa: voutube.com/NASA Ames Research Center.

Echipa telescopului Kepler, a descoperit până în prezent 4,696 de posibile exoplanete, a căror existenţă trebuie confirmată de specialişti.

1,030 au fost deja confirmate.

12 dintre candidaţi sunt mai mici decât Pământul şi se află la o distanţă de stea care poate permite existenţa vieţii.

Dintre aceştia 9 orbitează aştri asemănători Soarelui nostru din punct de vedere al dimensiunii, temperaturii şi luminozităţii.

Misiunea Kepler a costat 600 de milioane de dolari şi a fost lansată în 2009, iar până în prezent a urmărit peste 150.000 de stele în căutarea eventualelor planete aflate pe orbita acestora, scrie Agerpres. 


Etichete NASAPlaneta PământTerra 2.0Kepler 452borbităexoplanetătelescopul orbital KeplerJon Jenkinsspaţiul cosmicgalaxieunivers

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live