Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Noiembrie 2021
Vizualizari: 620
Comentează add

Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-o competiţie internaţională, împlineşte vineri, 12 noiembrie, 60 de ani.

Nadia Comăneci le mulţumeşte celor care au felicitat-o astăzi Nadia Comăneci le mulţumeşte celor care au felicitat-o astăzi - Conține video

sergiu-stet

  Fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci. Foto: Agerpres.

Multipla campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci a postat vineri, 12 noiembrie, un mesaj video pe contul personal de Facebook în care mulţumeşte tuturor celor care i-au transmis felicitări cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani.
 
"Vreau să mulţumesc tuturor pentru mesajele de felicitare de ziua mea de naştere, în această zi de 12 noiembrie în care împlinesc o vârstă. Vă doresc numai bine şi rămâneţi sănătoşi. Mulţumesc", a spus Nadia în clipul video postat pe site-ul de socializare.
 
Mai mulţi campioni români şi personalităţi ale vieţii publice au transmis, marţi, prin intermediul paginii de Facebook a COSR, mesaje de felicitare fostei mari gimnaste Nadia Comăneci, cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani. Printre aceştia s-au numărat preşedintele COSR, Mihai Covaliu, handbalista Cristina Neagu, fostul tenisman Ilie Năstase, gimnastul Marian Drăgulescu, fosta gimnastă Cătălina Ponor.
 
Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-o competiţie internaţională, împlineşte vineri, 12 noiembrie, 60 de ani.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a gimnastei Nadia Comăneci cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Mare Ofiţer, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
 
La vârsta de 14 ani, Nadia Comăneci a devenit cea mai cunoscută gimnastă din istorie după ce, la 18 iulie 1976, a uimit lumea sportului obţinând prima nota de 10 la o ediţie a Jocurilor Olimpice.
 
Născută în 12 noiembrie 1961, la Oneşti, Nadia Comăneci a câştigat în cariera sa 9 medalii la Jocurile Olimpice (5 de aur, 3 de argint şi 1 de bronz), 4 la Campionatele Mondiale (2 de aur şi 2 de argint), 12 la Campionatele Europene (9 de aur, 2 de argint şi 1 de bronz) şi 5 la Universiadă (5 de aur).
 
În noiembrie 1989, cu doar o lună înainte de căderea comunismului, ea a trecut ilegal graniţa şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.
 
Acolo s-a căsătorit cu americanul Bart Conner, la rândul său multiplu campion olimpic şi mondial la gimnastică artistică, iar împreună au un băiat, Dylan Paul Conner.
 
Ea deţine împreună cu Bart Conner o academie de gimnastică în Oklahoma City şi câteva magazine de echipamente sportive, iar în ultimii ani s-a implicat în mai multe acţiuni caritabile prin Fundaţia Nadia Comăneci. 

Etichete Marian DrăgulescuCătălina PonorCristina NeaguMontrealBart ConnerNadia Comăneci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live