Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

29 Iunie 2020
Vizualizari: 196
Comentează add

Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie.

N. Tătaru: Se amână măsurile de relaxare stabilite pentru 1 iulie

radio-romania-actualitati

269 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în țară, din 4.779 de teste efectuate. Bilanțul total urcă astfel la 26.582 de îmbolnăviri.

De ieri până astăzi au murit 22 de persoane cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt acum 210 pacienți.

Invitat în această seară la DIGI 24, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre o evoluție nefavorabilă în ultimele două săptămâni, motiv pentru care, cel puțin la nivelul Grupului de Suport Tehnico-Științific, întrunit astăzi, s-a decis amânarea noii etape de relaxare a restricțiilor.


Nelu Tătaru: Au fost două săptămâni în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese și recomandările specialiștilor din Grupul Tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis, la nivelul Grupului Tehnic, să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare. Evaluăm zilnic, săptămânal, la două săptămâni. În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la o altă serie de măsuri de relaxare. În măsura în care există acea transmitere comunitară accentuată, ne gândim ca, punctual, în anumite locații, să putem impune și alte restricții: izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone.

(RS)


Etichete ministrul sanatatiinelu tatarurelaxare(RS)coronavirusamanare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live