Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

30 Aprilie 2020
Vizualizari: 552
Comentează add

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția că urmează un weekend de foc, ce trebuie gestionat foarte bine, pentru a limita apariția unor noi focare.

N. Tătaru: 1, 2 şi 3 mai - un weekend de foc în ceea ce priveşte pandemia

cristina-dumitrescu

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Foto: Arhivă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția că urmează un weekend de foc, ce trebuie gestionat foarte bine, pentru a limita apariția unor noi focare.

Prezent la Botoșani, ministrul a reamintit că relaxarea măsurilor după 15 mai depinde de atitudinea pe care populația o va avea în această perioadă.


Nelu Tătaru: Este cam multă mișcare. Vine 1 mai, 2 şi 3, este un weekend de foc, care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfășurare în acest moment. Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare la perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condițiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniștite, preconizam 10-12.000, în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 și 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca și migrare populațională. Dacă avem o liniște pe 1, 2 și 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de decese și o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în Terapie Intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai la nişte măsuri.


Realizator: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost și la Suceava, unde a participat la retragerea managementului militar de la Spitalul Județean de Urgență și instalarea unei noi conduceri civile, transmit corespondenții RRA.

(RS)


Etichete botosani1 maicoronavirusromaniapandemienelu tataru(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live