Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

3 Decembrie 2018
Vizualizari: 668
Comentează add

România trebuie să analizeze modalităţile legale pentru a denunţa Raportul MCV- susţine europarlamentarul ALDE , Norica Nicolai.

N. Nicolai despre modalităţile de a denunţa Raportul MCV

radu-dobritoiu

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, este de părere că România trebuie să analizeze posibilităţile legale pentru denunţarea raportului MCV la Curtea Europeană de Justiţie. Într-o declaraţie, acordată postului nostru de radio, Norica Nicolai a declarat că acest raport a devenit un instrument politic şi trebuie făcută o analiză juridică serioasă, iar Parlamentul de la Bucureşti să ia atitudine cu privire la viitorul acestui mecanism de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei:

Norica Nicolai:

"Acest mecanism a fost introdus printr-un act adiţional la Tratatul de aderare al României la UE. Mecanismul era condiţionat de existenţa unei clauze de salvgardare. Atâta vreme cât cluza nu a fost activată, în opinia mea această clauză este caducă şi, ca atare, întreg mecanismul subsecvent acestei clauze nu-şi mai are rostul, pentru că am început cu patru condiţionalităţi care au fost îndeplinite, însă, din păcate, an de an, din raţiuni politice aceste condiţionalităţi au culminat până la introducerea altor 12 condiţionalităţi în ultimul raport".

Norica Nicolai a mai spus că solicitările Comisiei Europene din ultimul raport MCV sunt inaplicabile şi inacceptabile.

 


Etichete Norica NicolaiRaport MCVdenuntare raport MCV

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live