Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 564
Comentează add

Discuțiile pentru susținerea unui guvern minoritar PNL și UDMR nu au ajuns nici astăzi la un rezultat.

N. Ciucă: Încă am speranțe că se poate învesti un guvern în acest mandat

amalia-bojescu

Premierul desemnat Nicolae Ciucă după discuțiile cu USR/ PLUS, București, 25 octombrie 2021. Foto: Agerpres

Discuțiile pentru susținerea unui guvern minoritar PNL și UDMR nu au ajuns nici astăzi la un rezultat.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, susține că ar fi finalizat programul de guvernare, dar nu a dat detalii și nici nu a făcut public acest document.

Acesta a fost adus însă ca argument la întâlnirea de astăzi dintre premierul desemnat și reprezentanții USR.

USR nu susține un guvern minoritar, iar cea mai bună soluție în acest moment este un executiv cu majoritate parlamentară.

Președintele USR, Dacian Cioloş, spune că formațiunea sa doreşte o soluție de durată, o variantă fiind refacerea coaliției de dreapta.
 

Dacian Cioloş: Mandatul domnului Ciucă e cel de a construi un guvern minoritar. I-am spus că USR nu poate să susțină un astfel de guvern. Ştiu că PNL are deja discuții și negocieri cu PSD, probabil că PNL va continua acele negocieri și probabil că o să vină cu o soluție.


Reporter: Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a intrat la discuţiile cu USR cu speranţa unui dialog constructiv pentru a găsi soluții la actuala criză.

El a precizat că va discuta în PNL despre refacerea coaliţiei, iar în funcție de decizii va continua negocierile. Nicolae Ciucă a făcut din nou apel la responsabilitate din partea forțelor politice.


Nicoale Ciucă: Cred că toți liderii politici au maturitatea necesară şi puterea să înțeleagă faptul că trecem print-o situație deosebit de grea și că avem nevoie de un guvern cu puteri depline. Încă am speranțe că se poate învesti un guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste șanse nu mai sunt, voi proceda ca atare.


Reporter: Preşedintele PNL, Florin Cîţu, spunea că mandatul premierului desemnat este de a găsi susținere parlamentară pentru un guvern minoritar PNL - UDMR. El a reafirmat că responsabilitatea de a depăși criza politică este la USR și PSD.


Florin Cîţu: Partidul Naţional Liberal dorește să guverneze România și le arată românilor că este un partid responsabil. Am adus în jurul nostru pe cei de la UDMR, am adus minorităţile. Acum, dacă ceea ce au spus în ultimul timp și cei de la USR şi cei de la PSD nu sunt doar vorbe, ar trebui să vină să susțină aceast guvern minoritar și să rezolvăm această criză politică.


Reporter: Florin Cîţu a mai precizat că PNL va continua discuțiile cu formațiunile parlamentare, cu excepția AUR, pentru susținerea guvernului Ciucă. Până la sfârșitul săptămânii, premierul desemnat trebuie să vină în fața Parlamentului cu un program de guvernare și o echipă de miniștri.

(RS)


Etichete nicolae ciucaguvernpnludmrpsdusrdacian ciolosflorin citu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live