Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

28 Martie 2022
Vizualizari: 350
Comentează add

Şefii de guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est s-au reunit, astăzi, în capitala bulgară Sofia.

N. Ciucă: Cele mai complicate timpuri de la cel de-al Doilea Război Mondial

andrei-serban

     Premierul Nicolae Ciucă.                Foto: gov.ro.

Europa trece prin cele mai complicate timpuri de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, a declarat premierul Nicolae Ciucă la Sofia, la finalul reuniunii premierilor din statele aliate NATO din Europa de Sud-Est.

Ce au stabiit concret şefii de guverne din România, Bulgaria, Macedoniei de Nord şi Muntenegru, ne spune trimisul RRA, Andrei Şerban.

Premierii din România Bulgaria, Muntenegru, și Macedonia de Nord au discutat despre trupele cu care vor contribui la înființareaa pe teritoriul românesc și bulgar a două grupuri de luptă ale NATO, așa cum s-a hotărât la recentul summit al alianței de săptămâna trecută de la Bruxelles.

În cadrul întâlnirii bilaterale cu premierul Bulgariei, Nicolae Ciucă a discutat despre ruperea dependenței de gazul rusesc prin punerea în funcțiune a unei conducte care să lege Grecia de Bulgaria și care la toamnă va putea să aducă în România gaz lichefiat.

Nicolae Ciucă: Am discutat aspectele legate de modalitatea în care lucrează împreună cu partea greacă la finalizarea interconectorului dintre Bulgaria și Grecia, am primit garanții că toate aceste lucrări se vor finaliza vara aceasta, în luna iunie și ulterior va urma procesul de teste, astfel încât în toamna acestui an să putem să beneficiem de tranzitul de gaz lichefiat care poate fi alimentat în portul Alexandroupolis, din Grecia.

Premierii român și bulgar au mai discutat și despre mărirea capacității de transport pe Dunăre, precum și despre propunerea de a fi construite cinci noi poduri peste acest fluviu.

La întâlnirile bilaterale pe care le-a avut cu omologii din Muntenegru și din Macedonia de Nord, Nicolae Ciucă i-a asigurat că România sprijină aceste state pe drumul lor spre integrarea în Uniunea Europeană.

 


Etichete reuniunea premierilor din statele aliate NATO din Europa de Sud-EstNicolae Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live