Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 136
Comentează add

Noul premier a declarat că miniștrii de resort se vor plia pe agenda și pe respectarea termenelor pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

N. Ciucă: Agenda guvernului se va plia pe respectarea termenelor din PNRR

radiojurnal

Nicolae Ciucă. Foto: Guvernul României

După două luni de criză politică, România are un nou guvern care are la această oră o prima ședință la Palatul Victoria. În prima parte a zilei, guvernul PSD-PNL-UDMR condus Nicolae Ciucă a obținut votul de învestitură în Parlament.

După încheierea procedurii de vot, noul premier a declarat că miniștrii de resort se vor plia pe agenda și pe respectarea termenelor pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, considerat axul programului de guvernare.

În caz contrar, spune prim-ministrul Nicolae Ciucă, nu vor putea fi accesați banii prevăzuți în acest plan.

Nicolae Ciucă: La PNRR există anexe în care sunt stipulate foarte bine termenele care trebuie respectate și, ca atare, ne vom plia agenda pe tot ceea ce înseamnă respectarea acelor termene. Este foarte clar că dacă nu se respectă termenele respective, nu vor putea fi accesați banii. Practic problema noastră, a României, în momentul de față este cea a absorbției banilor. Nu vorbim doar despre PPNRR, ci vorbim și despre celelalte fonduri de la Uniunea Europeană, fondurile structurale care, de asemenea, trebuie să constituie o prioritate pentru Guvernul României.
 

Etichete Nicolae Ciucăguvernpnrr(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live