Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Viorela Pănculescu

25 Iulie 2011
Vizualizari: 3169
Comentează add

Interviu cu meloterapeutul Gheorghe Iovu

Muzica și efectele sale terapeutice Muzica și efectele sale terapeutice - Conține audio

viorela-panculescu

      Gheorghe Iovu (sursa: gheorgheiovu.com)

Meloterapia este o forma a psihoterapiei in care muzica este folosita ca mijloc de exprimare (in loc de vorbire) si care este indicata de terapeut in functie de problemele fiecarui pacient. Cel mai cunoscut meloterapeut român este Gheorghe Iovu, despre care psihologul Ioana Câmpean, președinta Asociației Umaniste Triada, scrie pe site-ul gheorgheiovu.ro:

„Pentru Gheorghe Iovu muzica înseamnă viaţă. A cânta înseamnă a respira odată cu ritmul universal, iar muzica sa a devenit terapie de vindecare sufletească şi trupească, care încântă de peste 30 de ani întreaga lume.

Fiu al Banatului, născut la 23 Iunie 1952, absolvent al Şcolii Populare de Artă din Timişoara, secţia canto şi chitară, în anul 1975, Gheorghe Iovu ne-a fost dat, nouă românilor, ca un balsam peste sufletele greu încercate de vreme şi ca o binecuvântare specialiştilor în materie de vindecare fizică şi psihică.

Din CD-urile şi casetele apărute deja, din tot mai desele emisiuni televizate sau articole publicate veţi descoperi, cu siguranţă, melosul potrivit la care să vibreze cea mai sensibilă coardă a sufletului dumneavoastră.

Cu responsabilitate terapeutică vă îndemn spre muzica lui Gheorghe Iovu. Este relaxantă şi în acelaşi timp profesională, este fermă şi în acelaşi timp unduioasă. Muzica terapeutică a lui Gheorghe Iovu este drumul cel mai puţin anevoios al omului spre sine însuşi.”


Ascultați interviul pe care Gheorghe Iovu i l-a acordat Viorelei Pănculescu:


Etichete meloterapiemeloterapeutGheorghe IovuIoana Câmpean.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live