Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

14 Februarie 2015
Vizualizari: 699
Comentează add

Muzeul Naţional de Artă al Romaniei are trei galerii de artă şi o istorie regală, incluzând și Muzeele Zambaccian, Theodor Pallady și al Colecțiilor de Artă.

Muzeul Naţional de Artă al României Muzeul Naţional de Artă al României - Conține audio

mihaela-helmis

Foto: www.mnar.arts.ro

Muzeul Naţional de Artă al Romaniei are trei galerii de artă şi o istorie regală, incluzând și Muzeele Zambaccian, Theodor Pallady și al Colecțiilor de Artă.

Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă însumează mii opere expuse într-o manieră atractivă şi modernă, dar  la 25 de ani de la dezastrul provocat de impuscaturi si de incendiul devastator, nu putem decat sa regretam pierderea celor aproape 1000 de opere de arta, zeci de lucrari de pictura romaneasca si europeana si sute de desene cu valoare documentara.

Am pornit- spre a va tenta!- intr-un scurt, dar sugestiv tur-ghidat, in spectaculoasele spatii de expunere, impreuna cu istoricul de arta Elena Ciocoiu.

AUDIO:  Muzeul Naţional de Artă al României

Publicul este invitat în al treilea week-end al fiecărei luni la o serie de vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal , cu Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor.

Printre atatea unicate si opere cu valoare greu de estimat , intr-un scurt dar sugestiv tur- ghidat, in spectaculoasele spatii cu aer si rezonanta de epoca , pornim cu impreuna cu muzeograf Codruta Cruceanu. 

AUDIO: Muzeul Naţional de Artă al României


Etichete Muzeul Naţional de Artă al României365 de muzee în 365 de zilegaleriiMuzeul ZambaccianTheodor Palladytur ghidatpictură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live