Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2019
Vizualizari: 297
Comentează add

Instituţia s-a înscris ca un reper cultural şi turistic important al ţării, fiind deopotrivă un muzeu de artă, de istorie şi memorial.

Muzeul Naţional Cotroceni - 28 de ani de la înfiinţare

radiojurnal

  Muzeul Cotroceni, Sala Cerchez. Arhivă Foto: www.romania-muzical.ro

Muzeul Naţional Cotroceni a marcat 28 de ani de la înfiinţare. Instituţia s-a înscris ca un reper cultural şi turistic important al ţării, fiind deopotrivă un muzeu de artă, de istorie şi memorial.

Despre evenimentele organizate cu acest prilej, a vorbit Directorul general al Muzeului Naţional Cotroceni, Liviu Jicman. 

Liviu Jicman: Sărbătorim acest moment printr-o serie de manifestări, tururi, date. Am oferit publicului nostru în mod special acces gratuit. Încercăm să avem programe educative pentru copii şi elevi, să oferim turiştilor străini tururi ghidate, să prezentăm expoziţii temporare cât mai diverse în zona istoriei, dar şi în domeniul artelor contemporane sau al artelor decorative şi să fie un spaţiu de întâlnire şi de cunoaştere a culturii române.   

În spaţiile medievale ale muzeului, a avut loc vernisajul expoziţiei de colaje cu titlul "Bucureşti, oraşul în matricea otoman-orientală", care a marcat 140 de ani de relaţii diplomatice şi culturale româno-turce. Expoziţia a fost vernisată pentru prima dată la Istanbul. Ineditele lucrări vor putea fi văzute de vizitatori pănă la sfârşitul lunii august, a transmis reporterul RRA, Alla Stâncaru Luncă.


Etichete Muzeul Naţional Cotroceni28 de anieper turisticartăistoriemuzeu memorial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live