Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

30 Septembrie 2021
Vizualizari: 1270
Comentează add

Cel mai important eveniment expoziţional de arheologie organizat vreodată de România peste hotare va fi vernisat la Madrid, în Spania.

Muzeul Național al României, expoziție de anvergură la Madrid

Obiecte arheologice dacice. Foto: radioromaniacultural.ro.

Realizator: Cătălin Gomboș - Cel mai important eveniment expoziţional de arheologie organizat vreodată de România peste hotare va fi vernisat, astăzi, la Madrid, în Spania. Este vorba de o expoziţie pregătită de Muzeul Naţional de Istorie a României. Evenimentul se numeşte "Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane", iar debutul său va avea loc în prezenţa miniştrilor români ai Afacerilor Externe şi Culturii. Expoziţia reuneşte 800 de artefacte de excepţie din colecţiile a 39 de muzee din ţara noastră şi va fi deschisă timp de cinci luni. Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, Ernest Oberländer-Târnoveanu, a declarat pentru Radio România Actualităţi:

Ernest Oberländer-Târnoveanu: O expoziţie care prezintă evoluţia geto-dacilor, şi aici am adus, printre altele, piesa cea mai importantă, care este şi pe afişul expoziţiei Coiful de Aur de la Coţofeneşti, care ne deschide o poartă spre lumea conducătorilor, spre lumea elitelor militare, politice, religioase ale geţilor din secolul al V-lea, cu credinţele lor, cu speranţele lor şi, sigur, cu forme de manifestare exterioară ale statului social./abu


Etichete (ii)evenimentarheologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live