Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

14 Februarie 2015
Vizualizari: 1168
Comentează add

Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder” din Piata Mică a Sibiului este singurul din România dedicat exclusiv culturii, civilizației și artei popoarelor extraeuropene.

Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” din Sibiu Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” din Sibiu - Conține audio

mihaela-helmis

Foto: www.binder.muzeulastra.ro

Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder”  din Piata Mica a Sibiului este singurul din România dedicat exclusiv culturii, civilizației și artei popoarelor extraeuropene.

Muzeul are la baza colectii vechi, de mare valoare, donate de vestiti calatori si naturalisti sasi din Transilvania , care, in secolul al XIX-lea si inceputul secolului XX, au ajuns in Africa, Asia sau Oceania.

Printre exponate intre care se afla si o mumie egipteana cu sarcofag pictat, veche de peste 2000 de ani.

Carmen Vulcan gaseste tot atatea motive pentru a va opri sa cunoasteti patrimoniul de exceptie al Muzeului de Etnografie Universala “Franz Binder”din Sibiu.

AUDIO: Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” din Sibiu

Printre exponate alaturi de mumia egipteana cu sarcofag pictat, completeaza colectiile vechilor calatori si donator , o colectie de cadouri exotice primite de Nicolae Ceausescu in vizitele sale.

AUDIO: Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” din Sibiu


Etichete Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder”Sibiu365 de muzee în 365 de zileculturăcivilizațieartă popularăPiața Mică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live