Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

6 Martie 2015
Vizualizari: 2946
Comentează add

Unic în Europa, Muzeul Aurului din Brad aduce la lumină comorile adâncurilor.

Muzeul Aurului din Brad  Muzeul Aurului din Brad - Conține audio

dorin-corpade-hunedoara

Muzeul Aurului din Brad. Foto: facebook.com/MuzeulAurului.

Patrulaterul de aur al Apusenilor trebuia să-şi aibă muzeul său.

El s-a conturat în timp, vreme de peste un veac, prin descoperirea în adâncuri a unor forme spectaculoase şi expresive ale aurului nativ şi păstrarea lor într-o colecţie ce aparţinea minelor din zona Bradului.

Ne-am oprit la acest muzeu al unei unităţi extractive din componenţa Companiei „Minvest” Deva, accesibil publicului larg, o atracţie turistică nu doar pentru municipiului Brad .

În felul său, prin exponatele de aur nativ şi colecţiile mineralogice Muzeul Aurului din Brad este unic în Europa şi se numara intre cele trei asemenea muzee din lume.

Foto: facebook.com/MuzeulAurului.


În adâncurile pământului aurul se găseşte sub formă fin dispersată, liber sau concrescent cu alte minerale, lamelar, filamentar, dendritic sau granulat, forme ce se regăsesc în spectaculoasa colecţie brădeană cu replici incredibile ale unor obiecte, plante sau animale.

Audio: Am vizitat acest muzeu, ghidat fiind de Andreea Florea, noul custode.


La Brad, în judeţul Hunedoara,la singurul Muzeu al aurului din Europa , pot fi văzute cele mai frumoase forme sub care se regăseşte aurul în adâncurile pământului, replici incredibile ale unor obiecte, plante sau animale. El s-a conturat în timp, vreme de peste un veac, prin descoperirea în adâncuri a unor forme spectaculoase şi expresive ale aurului nativ şi păstrarea lor într-o colecţie ce aparţinea minelor din zona Bradului.

Foto: facebook.com/MuzeulAurului.

Audio: În cadrul campaniei noastre prin muzeele ţări, vă prezentăm câteva dintre exponatele muzeului, figurine de aur, unice în lume, plămădite de natura în laboratoarele erelor geologice.


Etichete 365 de muzee în 365 de zileMuzeul Aurului din Brad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live