Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Aprilie 2018
Vizualizari: 527
Comentează add

Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mutarea Ambasadei României din Israel, la Ierusalim

florin-lepadatu

 

Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim - a anunţat joi seară preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Prezent într-o emisiune televizată, el şi-a exprimat încrederea că acest demers va aduce beneficii foarte mari pe termen scurt, mediu şi lung pentru România şi trebuie folosită această oportunitate uriaşă.

Anunţul vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump a anunţat în decembrie anul trecut că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitala Israelului şi a cerut Departamentului de Stat să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, când Adunarea Generală a ONU a condamnat decizia Statelor Unite, România s-a abţinut.

În ianuarie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a discutat subiectul la telefon cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, căruia i-a spus că România se abţine în cazul mutării ambasadei sale, informează Rador.


Etichete Ierusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live