Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Octombrie 2018
Vizualizari: 2527
Comentează add

IPJ a confirmat săvârşirea infracţiunii de fraudă în cazul bărbatului ce ar fi votat de două ori, la Sighişoara.

Mureş: IPJ confirmă o fraudă la vot

radu-dobritoiu

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a confirmat, duminică, săvârşirea infracţiunii de vot multiplu de către un bărbat din Sighişoara, în urma unei sesizări înaintate de către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş.

'Pot să confirm aspectele sesizate. Având în vedere sesizarea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş, privind o faptă de vot multiplu, în urma verificărilor efectuate rezultă că aspectele sesizate se confirmă. O persoană s-a prezentat în data de 6.10.2018, la o secţie de votare de pe raza municipiului Sighişoara, ocazie cu care şi-a exercitat dreptul de vot în cadrul referendumului pe lista permanentă, semnând pe aceasta în dreptul numelui său. Ulterior, în aceeaşi dată, respectiva persoană s-a prezentat la o altă secţie de votare de pe raza municipiului Sighişoara, unde acesta a solicitat să voteze pe listele suplimentare ale secţiei respective, astfel încât acesta şi-a exercitat încă o dată dreptul la vot, fiind înscris pe lista suplimentară şi semnând pe aceasta în dreptul numelui său', a declarat presei purtătoarea de cuvânt a IPJ Mureş, Emanuela Rugină.

Potrivit acesteia, în cauză s-a deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, prevăzută de art. 387 alin. 1 lit b) raportat la art. 392 din Codul Penal.
 


Etichete Referendum 2018Referendum familiereferendum 7 octombrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live