Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

19 Mai 2016
Vizualizari: 1072
Comentează add

Miniştrii de externe din NATO au semnat fiecare protocolul, inclusiv şeful diplomaţiei române, Lazăr Comănescu, prezent la reuniune.

Muntenegru a devenit cel de-al 29-lea stat membru al NATO

cerasela-radulescu

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: nato.int.

Muntenegru a devenit astăzi cel de-al 29-lea stat membru al NATO. Prima zi a reuniunii miniştrilor de externe ai Alianţei a debutat cu semnarea protocolului de aderare a acestei ţări, iar secretarul general Jens Stoltenberg a dat asigurări că porţile NATO rămân deschise. În această seară, şefii diplomaţiilor din statele membre vor discuta un raport privind viitoarele relaţii cu Rusia şi politicile dedicate partenerilor estici.

Corespondenţă din Bruxelles - Reporter: Cerasela Rădulescu - "O zi istorică" - a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în deschiderea reuniunii, când a fost semnat protocolul de aderare a Republicii Muntenengru la NATO. Al 29-lea stat membru.

Aderarea efectivă va fi peste doi ani, dar până atunci această ţară va participa la toate reuniunile alianţei ca observator. Miniştrii de externe din NATO au semnat fiecare protocolul, inclusiv şeful diplomaţiei române, Lazăr Comănescu, prezent aici la reuniune.

NATO a invitat, oficial, în decembrie anul trecut Muntenegru, o fostă republică iugoslavă, cu o populaţie de peste 600.000 de locuitori să se alăture Alianţei.

Este cel de-al treilea stat din Balcanii de Vest ce, împreună cu Croaţia şi Albania, se alătură NATO, spre marea nemulţumire a Moscovei care vede în această decizie o încercare de diminuare a influenţei sale în regiune.

Spre seară, la dineul de lucru, subiectul principal al discuţiilor va fi o analiză, un raport ce vizează relaţiile cu Rusia.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Vom trece în revistă relaţiile noastre cu Rusia şi asistenţa pe care o acordăm partenerilor noştri estici.

Reporter: Miniştrii mai au pe agendă continuarea susţinerii misiunilor de antrenament în Irak şi extinderea misiunii maritime a Alianţei în Mediterana, dar şi o posibilă implicare şi susţinere în Libia.


Etichete Muntenegrucel de-al 29-lea stat membru al NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live