Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

15 Noiembrie 2020
Vizualizari: 145
Comentează add

Municipiul Sibiu se pregătește să intre în carantină pentru două săptămâni

carmen-vulcan-sibiu

Municipiul Sibiu se pregătește să intre, de mâine, în carantină pentru două săptămâni, după ce rata a incidenței cumulate la 14 zile a depășit 12 cazuri la mia de locuitori.

Aceeași măsură se va aplica și în localitățile Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. Un material realizat de corespondenta RRA Carmen Vulcan.


-: Mesaj de importanță majoră. Din ziua de 16 noiembrie, de la ora 5:00 dimineașa, timp de două săptămâni, în municipiul Sibiu se instituie măsura carantinei. Nu părăsiți domiciliul decât pentru situații medicale de urgență, pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărarea de bunuri de strictă necesitate. Respectați măsurile impuse și regulile de igienă.


Reporter: Mașini ale Poliției și Jandarmeriei difuzează deja astfel de mesaje de avertizare. Începând de luni, este nevoie de adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere, cu motive bine justificate pentru orice deplasare în interiorul localităților carantinate, dar și pentru intrarea sau ieșirea din acestea.

Magazinele vor avea un program mai scurt de funcționare doar până la ora 20:00, iar suplimentar, în zilele de sâmbătă și duminică, vor fi închise mall-urile și magazinele din centrele comerciale, excepție fac cele care vând alimente și farmaciile.

Această măsură se aplică deja din acest weekend. Persoanele în vârstă de peste 65 de ani își vor putea face cumpărăturile doar între orele 10:00 și 13:00, iar slujbele religioase se vor oficia doar în spații deschise.
 


Etichete sibiucarantinacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live