Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

21 Noiembrie 2020
Vizualizari: 427
Comentează add

Lugojul a intrat în carantină.

Municipiul Lugoj a intrat în carantină

adrian-lungu-salaj

 Foto: Arhiva/ MApN

De astăzi se află în carantină și în municipiul Lugoj din județul județul Timiș. În județul Sălaj numărul testelor pentru depistarea coronavirusului a crescut semnificativ în ultima perioadă. Specialiștii spun că testarea masivă arată situația reală a celor infectați și poate ține sub control epidemia prin izolarea simptomaticilor. Corespondentul RRA Adrian Lungu transmite.

Reporter: Testarea masivă realizată și în Sălaj permite depistarea pacienților asimptomatici şi izolarea acestora pentru prevenirea răspândirii bolii. 

Medicul epidemiolog Ligia Marincaș directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj: Se testează foarte mult și atunci, testându-se, la cea mai mică suspiciune identificăm persoane asimptomatice care sunt pozitive și pe care le punem în izolare conform metodologiei.

Reporter: Sute de testări sunt realizate în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Zalău și alte câteva sute în laboratoare private la solicitarea companiilor multinaționale. Medicii cred că numai printr-o testare masivă a populaţiei poate fi cunoscută situaţia reală a îmbolnăvirilor, astfel încât să poată fi luate măsurile necesare.


Etichete (ii)lugojcarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live