Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

11 Noiembrie 2020
Vizualizari: 251
Comentează add

Municipiul Bistrița nu a mai intrat în carantină

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

  

Municipiul Bistrița nu a mai intrat în carantină, deși rata de infectare cu SARS-CoV-2 a trecut de opt la mia de locuitori.
 
Autoritățile de acolo anunțaseră, cu câteva zile în urmă, că vor lua o astfel de măsură, care până la urmă nu a mai intrat în vigoare. Explică de la Bistrița corespondenta RRA Cristiana Sabău.
 
Reporter: Intrarea în carantină a orașului Bistrița, unde rata de infectare se apropie de nouă la mia de locuitori, a fost amânată fiindcă sunt câteva focare controlate - spune prefectul Stelian Dolha.
 
Stelian Dolha: /.../ incidenţa respectivă care s-a dat pe municipiul încă nu sunt scoase focarele, cel puţin patru focare pe care le avem astăzi declarate şi controlate.
 
Reporter: Încă un focar a izbucnit la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Alt motiv pentru care nu s-a intrat în carantină este acela că între timp și Guvernul a impus noi restricții. Pentru creșterea numărului de paturi destinate persoanelor infectate s-au găsit câteva soluții.
 
Stelian Dolha: Reuşim să deblocăm Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa mutând pacienţii asimptomatici şi simptomatici, variantă uşoară şi medie spre /.../ şi spre /.../. Cortul care a fost pentru eveniment o să fie, dacă e cazul, transformat într-un fel de spital COVID cu aproximativ 80 de locuri.
 
Reporter: În prezent, locurile din spitale alocate pacienților infectați sunt ocupate în totalitate.
 
(PH)
 

Etichete Bistritacarantina(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live