Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 August 2016
Vizualizari: 815
Comentează add

Municipiul Bacău a rămas fără apă potabilă, după ce s-a produs o nouă avarie la o conductă de alimentare.

Municipiul Bacău, fără apă potabilă

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Municipiul Bacău a rămas astăzi din nou fără apă potabilă, după ce s-a produs o nouă avarie la o conductă de alimentare, la nici 48 de ore de la ultima astfel de problemă.

Noua defecţiune este mult mai gravă: un întreg tronson al conductei care face legătura între Bacău şi Valea Uzului a explodat, iar reparaţia ar putea dura chiar şi trei zile.

Primarul municipiului, Costin Necula, i-a precizat corespondentului nostru că avariile acestea dese sunt cauzate de gradul mare de uzură al conductei de azbociment, însă pentru înlocuirea acesteia este nevoie de fonduri substanţiale.

Costin Necula: "Acea avarie a fost la conducta de azbociment pe care o are municipiul Bacău, este un debit, dacă nu mă înşel, undeva la 500 de metri cubi pe secundă, un debit foarte mare. Conducta, care în momentul de faţă din punct de vedere tehnic ar îndeplini toţi parametrii, ar fi o conductă din fontă. Dar pentru a ajunge la această conductă din fontă este clar că avem nevoie de dotări fantastice din punct de vedere bugetar. Încercăm ca până în anul 2018 să ajungem pe componenta de fonduri europene, la schimbarea acestei conducte care face alimentare cu apă a municipiului Bacău, via Stejaru din Valea Uzului, din barajul de la Valea Uzului".

Până la remedierea avariei, primăria va pune la dispoziţia băcăuanilor cisterne cu apă, pentru a-şi putea face mici rezerve, şi le va oferi apa potabilă gratis.

 


Etichete Municipiul Bacăufără apă potabilăo nouă avarieconductă de alimentarevalea uzuluiprimar costin necula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live