Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Brașov

2 Martie 2022
Vizualizari: 283
Comentează add

Într-un hotel din Braşov a ajuns Svetlana, în vârstă de 64 de ani, împreună cu cele două fiice, dintre care una însărcinată.

Mulţi dintre refugiaţii ucraineni aleg să rămână în România

radio-romania-brasov

Refugiaţi ucraineni sosesc în Vama Siret. Foto: Mihaela Buculei

Dacă cei mai mulţi dintre refugiaţii ucraineni folosesc România doar ca ţară de tranzit pentru a ajunge la rude prieteni sau apropiaţi aflaţi în state din vestul Europei, sunt şi persoane care aleg să rămână la noi şi spun că aşteaptă să se termine războiul pentru a se putea întoarce acasă.

Autorităţi locale, operatori economici şi persoane fizice le-au venit în ajutor şi le-au pus la dispoziţie adăpost, mâncare şi toate cele necesare.

Într-un hotel din Braşov a ajuns Svetlana, în vârstă de 64 de ani, împreună cu cele două fiice, dintre care una însărcinată.

Stau împreună cu bunica în vârstă de 90 de ani, dar şi cu o nepoată de şase ani.

Le-au povestit colegilor de la Radio România Braşov că au părăsit în grabă Odesa, iar singurul bărbat din familie a rămas să lupte pentru ţară. 

: Nu am vrut să plec din casa noastră, dar când am văzut străzile pustii şi magazinele goale mi-am dat seama că nu putem trăi singure în oraş. Era o atmosferă apăsătoare, când am auzit şi rachetele mi-am dat seama că trebuie să părăsim oraşul numaidecât. Sunt capul familiei şi am o responsabilitate faţă de ea, aşa că ne-am urcat degrabă în maşină şi am plecat.


Etichete romaniaucrainarefugiatibrasov(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live