Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Decembrie 2020
Vizualizari: 191
Comentează add

Pandemia de coronavirus a schimbat programul sărbătorilor de iarnă.

Multe stațiuni sunt în scenariul roșu până la sfârșitul anului

radiojurnal

Pârtie. Foto: Arhivă / pixabay.com

Pandemia de coronavirus a schimbat programul sărbătorilor de iarnă.

Multe stațiuni sunt în scenariul roșu până la sfârșitul anului, ceea ce înseamnă că nu vor fi petreceri și mese festive cu multe persoane, iar turiștii trebuie să știe că nerespectarea restricțiilor impuse de autorități poate fi sancționată. Hotelurile sunt totuși ocupate aproape de capacitatea maximă, zonele de munte fiind la mare căutare.

Reporter: Cătălina Crețu - Staţiunea Vatra Dornei, din județul Suceava, este una dintre cele mai căutate de turiști în perioada sărbătorilor, numai că incidența crescută a cazurilor de coronavirus plasează localitatea în scenariul roșu până după Revelion, timp în care funcționarea restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă.

Excepție fac hotelurile și pensiunile a căror activitate este permisă doar pentru persoanele cazate acolo. Barurile, cluburile și discotecile sunt închise, la fel ca și sălile de jocuri de noroc.

Măsuri stricte sunt și în stațiunile din județul Brașov, turiștii pot merge la pensiuni, pot lua masa acolo unde sunt cazați, dar nu vor fi organizate petreceri din cauza restricțiilor de deplasare pe timpul nopții. Stațiunile de pe Valea Prahovei primesc turiștii, dar în condiții de pandemie. În județul Prahova, câteva zeci de localități înregistrează o rată de infectare de peste trei la mie, fiind impusă restricții pentru fiecare caz în parte.

Pârtiile de schi rămân deschise în perioada sărbătorilor, dar și în acest caz au fost luate unele măsuri speciale pentru a evita aglomerația de la deschiderea sezonului.


Realizator: Atoritățile anunță că în această perioadă va fi acordată o atenție deosebită zonelor turistice de agrement unde zilnic 250 de jandarmi vor desfășura activități de prevenire și de informare. Turiştilor li se recomandă se evite aglomerările, purtarea măști de protecție și păstrarea distanțării fizice român obligatorii, inclusiv pe pârtiile de schi.


Etichete statiuniscenariul rosupandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live