Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Martie 2018
Vizualizari: 692
Comentează add

Preşedintele SUA a declarat că nu renunţă la intenţia de a creşte taxele pe importuri dar a precizat că este dispus să ajungă la un acord cu Canada şi Mexicul.

"Multe naţiuni au profitat de noi în ce priveşte comerţul", spune D. Trump

sergiu-stet

  Donald Trump. Foto: Arhivă.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a susţinut un discurs în cadrul reuniunii cabinetului său, reuniune pe agenda căreia s-au aflat discuţii legate de securitatea în şcolile americane, tarifele la importuri şi reducerea taxelor.

"Am redus mai multe taxe şi impozite decât au fost reduse vreodată în ţară, dar vom reduce şi mai multe", a declarat Donald Trump, citat de CNN. "Multe naţiuni au profitat de noi în ce priveşte comerţul", a punctat Donald Trump. Preşedintele Trump a mai spus că nu renunţă la decizia sa de a impune noi taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu, cu toate că a precizat că este dispus să ajungă la un acord cu Canada şi Mexicul, în baza căruia ar putea excepta aceste două ţări de la plata noilor taxe.

"Sunt mulţi care ne datorează miliarde şi miliarde de dolari din anii trecuţi. Nu este corect, şi ei vor ca noi să îi protejăm şi vor să le fim parteneri buni, dar sunt reticenţi în a plăti", a mai spus Donald Trump, referindu-se la ţările NATO.

Preşedintele Trump a precizat că "apărarea face parte din comerţ". "Rămân la creşterile de taxe iniţiale, 25% şi 10%. Am dreptul să le cresc sau să le scad, în funcţie de ţară, şi am dreptul să scutesc ţări, sau să adaug ţări pe listă. Nu vrem decât corectitudine, pentru că noi nu am fost trataţi corect de unele ţări", a spus Donald Trump reporterilor adunaţi la Casa Albă.


Etichete CASA ALBĂCOMERŢnatoTARIFErăzboi comercial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live