Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

24 Mai 2020
Vizualizari: 245
Comentează add

Multe dintre muzeele Capitalei s-au deschis începând din acest week-end, iar pentru plimbări, bucureştenii au la dispoziţie şi şapte zone pietonale.

Multe dintre muzeele Capitalei s-au deschis începând din acest week-end

bogdan-isopescu

 Muzeul Naţional de Istorie al României. Foto: Arhivă.

Multe dintre muzeele Capitalei s-au deschis începând din acest week-end, iar pentru plimbări, bucureştenii au la dispoziţie şi şapte zone pietonale.

Primăria Capitalei a decis închiderea circulaţiei pe anumite străzi, pentru a reduce posibila aglomerare a parcurilor.

Cele 7 zone de promenadă sunt deschise doar în week-end şi se află în ceea ce numim partea interbelică a Capitalei, precum Calea Victoriei, Universitate, strada Polonă, bulevardul Dacia, strada George Enescu, dar şi pe segemente ale unor artere mai noi, precum bulevardul Unirii şi bulevardul Eroilor. Nu este înghesuială, însă sunt de toate: pietoni, biciclete, trotinete, role şi doi pescari pe cheiul Dîmboviţei.

La Muzeul de Istorie poţi vedea o expoziţie temporară cu obicete de aur din China secolului XVI, obiecte care provin din morminte ale familiilor imperiale. Muzeul Naţional de Artă este deschis şi el şi, vizavi, micul muzeu "Theodor Aman".

Mai departe, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul "George Enescu" şi mai puţin cunsocut dar unic şi el, Muzeul Vârstelor din Casa Filipescu Cesianu, împreună cu grădina sa.

La finalul ei, în Piaţa Victoriei, avem alte clădiri sau muzee renumite: Muzeul Ţăranului Român, Muzeul de Geologie, sau Muzeul Antipa; ultimul, din păcate, închis până la 1 iunie.

(RS)


Etichete bucurestimuzeestare de alertacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live