Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

17 Iunie 2014
Vizualizari: 1066
Comentează add

Parlamentul l-a validat, luni, ca guvernator al Băncii Naţionale a României pe Mugur Isărescu - funcţie pe care o deţine din anul 1990 şi votat noul Consiliu de Administraţie.

Mugur Isărescu, validat în funcţia de guvernator al BNR

iulia-gherman

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Foto: Arhivă.

Parlamentul l-a validat, luni, ca guvernator al Băncii Naţionale pe Mugur Isărescu - funcţie pe care o deţine din anul 1990.

Politicienii au votat noul Consiliu de Administraţie al BNR, au avizat numiri la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi la Curtea de Conturi şi l-au validat pe Stelian Tănase la conducerea Televiziunii Române.

La Banca Naţională, Mugur Isărescu a fost validat în funcţia de guvernator, Florin Georgescu - prim-viceguvernator, Bogdan Olteanu şi Liviu Voinea viceguvernatori.

Ca membrii în Consiliul de Administraţie al instituţiei, au fost validaţi Gheorghe Gherghina, Virgil Stoenescu, Daniel Dăianu, Nagy Agnes şi Dinu Marin.

Majoritatea senatorilor şi deputaţilor au dat un vot favorabil şi pentru numirea senatorului Cosmin Nicula ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi pentru validarea altor cinci membri fără funcţii executive în Consiliul de Adiminstraţie.

La Autoritatea de Supraveghere Financiară, Marian Sârbu a fost validat ca prim-vicepreşedinte, în locul lui Daniel Dăianu, iar Coca Constantinerscu, membru neexecutiv al instituţiei.

Totodată, plenul reunit al Parlamentului l-a votat pe actualul director general interimar al TVR, Stelian Tănase, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Televiziunii Publice.


Etichete ParlamentCA al BNRMugur IsărescuASFCurtea de ConturiStelian TănaseTVRFlorin GeorgescuBogdan OlteanuLiviu Voinea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live