Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iulie 2019
Vizualizari: 697
Comentează add

Ţara noastră a avut anul trecut o creştere economică de 4%, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu: creştere economică de 4% în 2018

radiojurnal

Ţara noastră a avut anul trecut o creştere economică de 4%, robustă comparativ cu 2017 şi în atenuare faţă de maximul postcriză, înregistrat în 2017, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea Raportului pe anul trecut. Creşterea economică din 2018 s-a bazat în principal pe consum şi mai puţin pe investiţii, iar exportul net are o contribuţie negativă semnificativ mai mare decât în anul 2017 - a mai explicat guvernatorul Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu: Avem o creştere economică sau o absorbţie internă, ca să fiu mai corect, dincolo de cea poate să dea economia. Stimulăm mai mult consumul decât poate să dea economia şi o parte din această creştere de cerere, venită din majorări salariale, din stimularea cererii de consum, nu a putut să fie acoperită din din producţia internă şi a fost acoperită din import. Bugetul consolidat s-a păstrat sub 3%, dar de fiecare dată, începând cu 2016, 2015, şi a fost ultimul an în care ne-am atins obiectivul de deficit structural, în apropierea limitei de 3%. Cheltuielile bugetare, salariale şi de investiţii merg în direcţii opuse.
Realizator:- Guvernatorul BNR a mai declarat că ponderea datoriei publice a rămas de 35% din Produsul Intern Brut, România fiind printre ţările cu cea mai mică datorie. Mugur Isărescu a subliniat că Banca Centrală este credibilă, solidă pe plan internaţional şi cu realizări financiare bune, transmite reporterul RRA Daniela Mănuţă.
 


Etichete Crestere economicaMugur IsarescuPrognnoze economice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live