Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

17 Iulie 2015
Vizualizari: 862
Comentează add

Autorităţile federale americane cercetează cauzele atacurilor de joi asupra unor centre militare din oraşul Chattanooga, statul Tennessee, care s-au soldat cu patru morţi.

Motivul atacurilor asupra centrelor militare din Tennessee, necunoscut

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Geamuri ciuruite de gloanţe la unul din centrele militare atacate. Foto: chicagotribune.com.

Autorităţile federale americane cercetează cauzele atacurilor de joi asupra unor centre militare din oraşul Chattanooga, statul Tennessee, în care patru puşcaşi marini au fost ucişi şi alţi câţiva au fost răniţi.

Autorul atacului a fost împuşcat apoi de poliţie.

El a fost identificat ca fiind un cetăţean de origine kuweitiană, naturalizat în Statele Unite.

Anchetatorii iau în considerare toate pistele, inclusiv cea teroristă, iar preşedintele Barack Obama, care a transmis condoleanţe familiilor victimelor a promis o anchetă rapidă şi minuţioasă.

"Luăm în serios orice incident armat. Evident, când atacul are loc într-o unitate militară, trebuie să ne asigurăm că avem toate informaţiile necesare pentru a evalua cum s-a petrecut şi ce măsuri de precauţie putem lua pe viitor", a declarat preşedintele SUA.

Muhamad Yussef Abdulaziz, autorul atacului, avea 24 de ani, o diplomă de inginer şi nu era cunoscut pentru antecedente legate de terorism.

Autorităţile nu au dat informaţii imediate în legătură cu motivul atacurilor, dar primul procuror federal pentru estul statului Tennessee, Bill Killian, a spus că atacurile sunt investigate ca un act de terorism intern.

Abdulaziz a deschis focul cu o armă automată, în jurul orei 10.45 dimineaţa, ora locală, la Centrul Militar de Recrutare din Chattanooga, după care 30 de minute mai târziu a deschis focul la Centrul pentru Rezervişti, aflat la peste 9 kilometri distanţă, unde i-a împuşcat pe cei 4 puşcaşi marini.

Autorităţile spun, că nu a existat nicio informaţie premergătoare atacului care să fi dat vreun indiciu asupra faptului că el ar putea avea loc, dar nivelul de alertă la instalaţiile militare era oricum unul ridicat. 


Etichete SUAstatul TennesseeChattanoogaatacuri asupra unor centre militarepatru puşcaşi marini morţirăniţiBarack Obamaterorism intern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live