Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

29 Octombrie 2013
Vizualizari: 1289
Comentează add

Marţi va fi votată moţiunea simplă iniţiată de PDL şi PP-DD pe tema "privatizării eşuate a CFR Marfă".

Moţiunea simplă privind CFR Marfă, votată marţi

iulia-gherman

Parlamentul României. Foto: Arhivă.

Moţiunea simplă iniţiată de PDL şi PP-DD pe tema "privatizării eşuate a CFR Marfă" va fi votată marţi, după ce luni a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor.

Semnatarii moţiunii au cerut răspunsuri legate de continuarea procesului de privatizare a CFR Marfă, de soarta angajaţilor, de preţul pe care guvernul estimează că-l va obţine printr-o viitoare privatizare a companiei.

"Eşecul privatizării CFR Marfă nu e un simplu eşec de etapă, este un eşec care apasă asupra României, a cărei credibilitate în faţa investitorilor a fost încă o dată spulberată după fiascoul de la Oltchim", a declarat deputatul PDL, Alexandru Nazare.

Ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, a subliniat că executivul va continua procesul de privatizare a CFR Marfă.

A fost elaborat un memorandum cu măsurile propuse pentru acest proces şi s-a înfiinţat o echipă de lucru responsabilă cu delimitarea cadrului în care se va desfăşura noua privatizare - a declarat Ramona Mănescu.

"Se estimează că ar fi necesară o disponibilizare de circa 1.416 angajaţi, care a şi fost convenită, şi pentru acest lucru se are în vedere continuarea demersurilor pentru includerea CFR Marfă pe lista societăţilor care vor beneficia de prevederile OUG 36/2013", a spus ministrul transporturilor.

Ministrul Ramona Mănescu a mai declarat că va prezenta în faţa Parlamentului, la începutul anului viitor, o strategie pentru dezvoltarea sectorului feroviar din România.


Etichete CFR MarfăPP-DDPDLmoţiuneCamera DeputaţilorguvernRamona MănescuAlexandru Nazareprivatizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live