Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

11 Iunie 2019
Vizualizari: 702
Comentează add

Senatorii au respins cu 69 de voturi împotrivă şi 37 pentru, moţiunea simplă prin care opoziţia cerea demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Moțiunea simplă pentru demisia ministrului Teodor Meleșcanu a fost respinsă

alina-stanuta

  Ministrul de externe Teodor Meleșcanu. Foto: Agerpres.

Senatorii au respins cu 69 de voturi împotrivă şi 37 pentru, moţiunea simplă prin care opoziţia cerea demisia ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, pentru gestionarea defectuoasă a votului în diaspora luna trecută.

PNL, USR și PMP i-au reproșat ministrului de externe că a dorit limitarea numărului de persoane care să poată vota pe 26 mai și a deschis un număr mai mic de secții de votare în zone cu număr mare de cetățeni români.

Senatorul USR Mihai Goțiu arăta că ministrul Teodor Meleșcanu nu și-a asumat responsabilitatea pentru românii care au stat ore în şir la coadă la secțiile de vot și a preferat să arunce vina pe ambasade și membrii corpului diplomatic.

În replică, ministrul de externe Teodor Meleșcanu a susținut că desfășurarea referendumului pe teme de justiție în paralel cu alegerile europarlamentare a îngreunat procesul electoral, iar o altă cauză care a produs disfuncționalități a fost reprezentată de faptul că în ziua votului aproximativ 90 de reprezentanții partidelor nu s-au prezentat la secțiile de votare.

Teodor Meleșcanu declara că se impune modificarea sistemului de vot în străinătate.
 


Etichete Teodor Meleșcanuministrudiasporastrăinătatevotreferendum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live