Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

4 Octombrie 2017
Vizualizari: 654
Comentează add

Deputaţii au respins moţiunea simplă pe tema infrastructurii de transport.

Moţiunea simplă pe tema infrastructurii de transport, respinsă

iulia-gherman

Foto. Arhivă.

La Camera Deputaţilor moţiunea simplă pe tema infrastructurii de transport a fost respinsă cu puţin timp în urmă. 104 deputaţi au votat 'pentru' iniţiativa semnată de Opoziţie, în timp ce împotrivă au fost 155 de voturi. 6 parlamentari s-au abţinut de la vot.

Anterior votării a avut loc o dezbatere amplă pe tema moţiunii. 

Deputaţii PNL şi USR, semnatari ai moţiunii, l-au acuzat pe ministrul Răzvan Cuc de incompetenţă în gestionarea transporturilor şi de blocare a investiţiilor în infrastructura din acest domeniu.

În textul moţiunii se subliniază că autostrada Sibiu - Piteşti - Tg Mureş - Iaşi - Ungheni sau Transilvania se află în pericol de nerealizare.

Se vorbeşte despre situaţia de la TAROM, de la CFR şi din sectorul naval, apreciată de semnatari drept 'dezastruoasă'. În replică, ministrul Răzvan Cuc a declarat că moţiunea nu are fundament şi că ineficienţa din companiile şi societăţile subordonate Ministerului Transporturilor se datorează guvernărilor în care s-au regăsit mulţi parlamentari aflaţi acum în banca opoziţiei. 

Răzvan Cuc: Cred că unora din sală aş putea foarte uşor să le aduc aminte de Transalpina, Drumul de diamant sau de mandate întregi în care doar s-a promis şi nu s-a făcut nimic. Cei mai mulţî kilometri de autostradă din România au fost finalizaţi în mandatele miniştrilor PSD. Am deblocat proiecte vitale pentru infrastructură. Ne-am orientat în primul rând spre folosirea resurselor deja existente. 

Răspunsul ministrului nu i-a mulţumit pe semnatarii moţiunii: 

Lucian Bote, deputat PNL: Sunteţi captivi intereselor politice ale PSD, interese care nu au nimic comun cu performanţa, eficienţa şi dezvoltarea acestui domeniu. Sunteţi omul unei grupări din PSD care vă foloseşte pentru a-şi satisface propriile capricii, capricii financiare bineînţeles.


Etichete moţiunea simplă pe tema infrastructurii de transportdeputatirazvan cucpnllucian botepsd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live