Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

26 Mai 2020
Vizualizari: 455
Comentează add

Moțiunea simplă inițiată de PSD la adresa ministrului de interne, Marcel Vela, a fost adoptată în această seară cu 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și cinci abțineri.

Moțiunea simplă la adresa ministrului Marcel Vela, adoptată

amalia-bojescu

Foto Arhivă/ Agerpres

Moțiunea simplă inițiată de PSD la adresa ministrului de interne, Marcel Vela, a fost adoptată în această seară cu 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și cinci abțineri. Amalia Bojescu a urmărit dezbaterile și relatează.


Reporter: Social-democrații au cerut demisia ministrului Marcel Vela, pentu că, susțin ei, a minimalizat riscul de pandemie, nu s-a ocupat de achiziționarea de echipamente medicale și de aparatura pentru testare.

PSD a criticat și lipsa măsurilor de siguranță pentru românii care au plecat în străinătate, dar și erorile din rapoartele zilnice privind decesele și cazurile confirmate. Senatorul PSD, Radu Ștefan Oprea:


Radu Ștefan Oprea: Drepturile fundamentale ale cetățenilor români au fost prea puternic lovite de reglementările prost făcute, de amenzile nelegale și de excesele autoritare ale ministrului Vela.


Reporter: În timpul dezbaterilor, social-democrații au acuzat Grupul de Comunicare Strategică de faptul că falsifică deliberat realitatea despre pandemie prin omiterea unor informații esențiale.

Ei au dorit explicații despre deplasarea lucrătorilor sezonieri în Germania, dar și despre amenzile aplicate în timpul stării de urgență.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a răspuns punctual întrebărilor venite de la senatori, precizând că dreptul la muncă al românilor nu a fost restricționat, iar mulți dintre ei au fost nevoiți să plece, pentru că nu aveau surse de venit. Marcel Vela a mai afirmat că toate măsurile, deși restrictive, au fost corecte și luate pentru a proteja sănătatea cetățenilor.


Marcel Vela: Oare noi mai avem credibilitate în fața românilor când venim cu minciuni de la acest microfon, acuzând guvernul care în această perioadă grea se luptă cu un inamic invizibil și agresiv pentru sănătatea românilor? Virusul, să știți că nu alege între PNL și PSD.
Reporter: Senatorii au cerut ca executivul să-și intensifice în această perioadă dialogul cu parlamentul pentru a fi luate cele mai bune decizii.

(RS)


Etichete motiune simplapsdmarcel vela(RS)ministerul de interne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live