Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2020
Vizualizari: 395
Comentează add

Moțiunea simplă inițiată de PSD la adresa ministrului de finanțe a fost citită în parlament în această după-amiază.

Moțiunea simplă la adresa ministrului de finanțe, citită în Parlament

radiojurnal

Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Moțiunea simplă inițiată de PSD la adresa ministrului de finanțe a fost citită în parlament în această după-amiază.

Social-democrații susțin că Florin Cîțu s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. ”Ați lăsat România cu rezervele de stat goale”, a fost răspunsul ministrului de finanțe. Cătălin Purcaru urmărește dezbaterile, care continuă și la această oră.

Vine acum în direct cu cele mai noi informații. Bună seara, Cătălin!


Reporter: Bună seara! Social-democrații susțin că 70% dintre români consideră că ar fi putut fi evitate efectele negative din economie, dacă Ministerul de Finanțe ar fi luat din timp măsuri eficiente.

Deputatul PSD, Andrei Pop, a afirmat că, deși a preluat o economie în creștere, cu un deficit bugetar mic și cu un nivel redus al datoriei publice ca pondere în Produsul Intern Brut, ministrul Cîțu a adus România la sapă de lemn.


Andrei Pop: În timp ce Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială sau Comisia Europeană ne spun că va fi rău în România, ministrul finanțelor pare a trăi într-un delir fără sfârșit, anunțându-ne că urmează lucruri fantastice pentru români. Singurele lucruri fantastice care ne așteaptă sunt recesiunea, șomajul, inflația, falimentul și sărăcia.


Reporter: Ministrul Florin Cîțu a respins acuzațiile și a criticat dur pe social-democrați că se folosesc de noul coronavirus pentru a ataca actualul executiv. România ar putea fi singura țară din Uniunea Europeană care va avea creștere economică în primul trimestru, a susținut Florin Cîțu.


Florin Cîțu: Este timpul să vă dați seama că trăiți în altă Românie. Nu mai este România voastră. Este clar că ați inițiat o moțiune bazată pe date care erau valabile atunci când erați voi la guvernare, dar România de șase luni arată altfel. Arată mult mai bine și nu ați înțeles nimic în ultimele două rânduri de alegeri. Românii v-au trimis acasă tocmai pentru populismul vostru ieftin.


Reporter: Dezbaterile generale asupra moțiunii simple continuă în plenul Camerei Deputaților. Votul asupra documentului este programat miercuri.


Etichete motiune simplapsd(RS)florin cituministrul de finante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live