Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Mai 2020
Vizualizari: 346
Comentează add

Moțiunea simplă inițiată de PSD, la adresa ministrului de interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Moțiunea simplă inițiată de PSD, la adresa ministrului de interne, adoptată

florin-lepadatu

Marcel Vela. Foto: gov.ro.

Moțiunea simplă inițiată de PSD, la adresa ministrului de interne, Marcel Vela, a fost adoptată, marţi, de Senat.

Social-democrații i-au cerut demisia acestuia şi au spus, printre altele, că datele despre pandemie au fost falsificate, iar structurile conduse de ministru nu s-au ocupat de achiziționarea de echipamente medicale și de aparatură pentru testare.

Cu detalii, redactorul RRA Amalia Bojescu: "PSD a criticat și lipsa măsurilor de siguranță pentru românii care au plecat în străinătate, dar și erorile din rapoartele zilnice privind decesele și cazurile confirmate.

Senatorul PSD, Radu Ștefan Oprea: "Drepturile fundamentale ale cetățenilor români au fost prea puternic lovite de reglementările prost făcute, de amenzile nelegale și de excesele autoritare ale ministrului Vela."

În timpul dezbaterilor, social-democraţii au acuzat Grupul de comunicare strategică de faptul că falsifică deliberat realitatea despre pandemie prin omiterea unor informații esențiale.

Ei au dorit explicații despre deplasarea lucrătorilor sezonieri în Germania, dar și despre amenzile aplicate în timpul stării de urgență.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a răspuns punctual întrebărilor venite de la senatori, precizând că dreptul la muncă al românilor nu a fost restricționat.

Marcel Vela mai afirmat că toate măsurile, deși restrictive, au fost corecte și luate pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

Marcel Vela: "Oare noi mai avem credibilitate în fața românilor când venim cu minciuni de la acest microfon acuzând Guvernul care, în această perioadă grea, se luptă cu un inamic invizibil și agresiv, pentru sănătatea românilor?

Virusul să știți că nu alege între PNL și PSD."

Senatorii au cerut ca Executivul să-și intensifice, în această perioadă, dialogul cu Parlamentul, pentru a fi luate cele mai bune decizii."


Etichete velamarcel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live