Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Mai 2020
Vizualizari: 393
Comentează add

Moţiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros, a fost adoptată de senatori.

Moţiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros, adoptată

florin-lepadatu

  Foto: cdep.ro

Senatorii au adoptat luni moţiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros, prin care îi cer demisia.

Este a doua moțiune simplă împotriva unui membru al cabinetului Orban, care trece de Parlament, după ce deputații au adoptat săptămâna trecută încă una, prin care îi cereau demisia ministrului de finanțe, Florin Cîțu.

Reporter  Cătălin Purcaru - "Social-democraţii au susținut că ministrul Adrian Oros a demonstrat lipsă de viziune, a blocat unele programe promovate de guvernele PSD și nu s-a implicat în dezvoltarea domeniului agricol.

Ei i-au reproșat lipsa dialogului cu fermierii și reprezentanții industriei alimentare, faptul că numeroși români au plecat la munci agricole în străinătate, în condițiile în care este nevoie de forță de muncă în România, precum și lipsa măsurilor concrete pentru combaterea efectelor secetei.

Marian Pavel ,senator PSD: "Nu doar producătorii agricoli vor fi afectaţi de această secetă, toate sectoarele din agricultură vor fi afectate, iar Guvernul trebuie să se implice urgent în acest domeniu.

Prețul pâinii va crește."

Ministrul Adrian Oros a respins punctual acuzațiile, susținând că producțiile record de cereale înregistrate în trecut se datorează exclusiv muncii fermierilor și a condițiilor climaterice.

El a precizat că nivelul absorbției de fonduri europene a fost la cel mai înalt nivel, comparativ cu anii anteriori.

Adrian Oros: "În primele patru luni ale anului 2020 plățile efective pentru fermieri s-au ridicat la 211 milioane euro, față de 136 milioane euro în aceeași perioadă a anului 2019."

Este a doua moțiune simplă împotriva unui membru al cabinetului Orban care trece de Parlament.

Săptămâna trecută, un demers iniţiat tot de către social-democrați împotriva ministrului de finanțe, Florin Cîțu, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților."


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live