Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

11 Octombrie 2017
Vizualizari: 896
Comentează add

Moţiunea a fost respinsă cu 97 de voturi pentru, 149 împotrivă şi zece abţineri.

Moţiunea prin care se cerea demisia ministrului sănătăţii a fost respinsă

angela-matei

 

Noua conducere a Curţii de Conturi urmează să fie votată, astăzi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce, ieri, comisiile pentru buget-finanţe ale Parlamentului i-au audiat şi avizat pozitiv pe candidaţii pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi consilier de conturi, precum şi pe cei pentru preşedinte şi vicepreşedinte ai autorităţii de audit.

Între timp, la Cameră, moţiunea simplă prin care opoziţia solicita demisia ministrului sănătăţii, Florian Bodog, a fost respinsă.

Parlamentarii au aprobat, în schimb, prin vot decizional majorările salariale pentru poliţişti şi personalul din instituţiile de ordine publică şi securitate naţională.

Moţiunea a fost respinsă cu 97 de voturi pentru, 149 împotrivă şi zece abţineri.

Astăzi s-a dat însă doar votul pe acest document, care a fost dezbătut în plen ieri.

Opoziţia a cerut demisia ministrului Florian Bodog şi soluţii rapide pentru problemele din domeniul sănătăţii.

Criticile au vizat în principal lipsa echipamentelor şi a investiţiilor în infrastructură, salarizarea personalului medical, dar şi inexistenţa prevenţiei.

Ministrul Florian Bodog a susţinut în schimb că nu putea rezolva în câteva luni probleme care nu s-au rezolvat în zeci de ani.

El a precizat însă că a iniţiat demersuri şi proiecte, pe care predecesorii săi nu şi le-au asumat şi a amintit aici Legea vaccinării aprobată de actualul guvern şi aflată în dezbaterea parlamentului şi proiectul celor trei spitale regionale, pentru a căror construcţie studiile vor fi finalizate la începutul anului viitor.

Tot astăzi, Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de for decizional ordonanţa de urgenţă a guvernului, prin care se majorează cu 10% salariile poliţiştilor şi cu 15% cele ale personalului civil din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care nu a beneficiat anul trecut de alte majorări.

Potrivit ordonanţei, creşterile salariale se aplică începând cu 1 octombrie.


Etichete motiune simplaministrul sănătăţiiFlorian Bodog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live